diumenge, 21 de setembre del 2014

Viatge a Dènia

Com ja vos vàrem anunciar hem estat de viatge i sense més demora, perquè sabem que ja estàveu esperant aquesta entrada al bloc, aquí va la crònica del mateix.

Dia 1
Encara de nit embarcàrem amb destinació a Dènia i amb vuit hores de trajecte per davant. Així que paciència i a llegir una revista de ciclisme, veure una pel·lícula per a nens, menjar, dormir, sortir a coberta, tornar a dormir un altre estoneta ... I així s'arriba al "humà" (en les seves proporcions) i afable port de Dènia. En desembarcar cal posar tot el material a punt i començar a rodar cap al primer destí: Pego.
Per arribar-hi es podia anar primer per una via verda (antiga via ferroviària) reconvertida a passeig ciclista però que no trobem pel que vàrem anar per el tram per carretera. A l'altura del Verger si vam poder agafar el carril bici que ens conduiria a través de tarongers fins Pego.
Etapa fàcil de compromís: trajecte curt, pla i recte que realitzem en poc temps i ja estàvem a l'hotel abans de les 18 h. Sortim de "paisà" a fer una volta i a buscar un lloc on sopar en aquest petit poble agrícola. Tasca difícil però al final sempre es troba alguna cosa. I a dormir esperant el dia següent.

Dia 2
Ara sí que anava de debò. Comencem amb un bon esmorzar, carregant aigua per iniciar el trajecte del dia que anava a consistir en recorer "les Valls de la Marina": Vall de Pego primer i després la Vall de Gallinera, per baixar a Alcoi que havia de ser el destí final d'aquesta etapa.
Lentament anem guanyant alçada gairebé sense adonar-nos serpentejant per la carretera que discorre per aquestes valls. Sempre protegits per la vegetació i cultius d'oliveres i ametllers i travessant pintorescs poblets.
Es va endurint al aproximarnos a  l'alt de Gallinera per la temperatura que anava augmentant a aquella hora del dia i el pendent que superava el 5%. Notem que per aquesta zona es cultiven cirerers pero lo que a l'hivern ha de ser preciós. Superat aquest coll cal baixar cap Planes on parem a fer turisme. Turisme que per cert no se'ns dóna tan bé com el pedaleig ja que després de les fotos de rigor rápidament emprenem el viatge rodat que és el que realment ens agrada.
Repostem aigua una altra vegada abans d'arribar a Cocentaina on parem a dinar per l'hora que era malgrat que ja estàvem a prop del final de l'etapa.
Amb l'estómac ple i vent en contra afrontem la rampa de pujada de la N-340 que ens porta a Alcoi a la tarda. Descans merescut a un hotel on fem una migdiada, ens refresquem i sortim a visitar la ciutat.
Continua sense anar-nos això del turisme ja que en arribar l'hora del sopar no trobem res per menjar. Després de dues voltes al centre de la ciutat decidim sopar al primer restaurant que varem veure i l'únic restaurant que trobem obert, donant la casualitat que era el de davant de l'hotel. Després a dormir d'hora i deixar que les cames es recuperin.


Dia 3
Sortida des de l'hotel després d'un bon esmorzar i amb temperatura agradable comencem a rodar cap a les localitats de la Vall de Seta també de la regió de la Marina. A les cames els costa arrencar però un cop superades les primeres rampes veiem que es van recuperant i creiem que podrem rodar dins de la normalitat la resta de l'etapa.
La ruta per aquestes altres valls discorre per cultius d'ametlla i oliveres, pujant i baixant amb el bonic paisatge ens anem creuant amb altres ciclistes i baixant per valls i barrancs fins arribar a Castell de Castells on parem a repostar aigua i "prendre aire" perquè ens quedava la pujada a Tàrbena per l'Alt del Somo. A la sortida del poble ens posem al 12% de pendent durant aprox. 1 km. i aquí és on ens adonem que el desenrotllament que portem no és l'adequat per cicloturisme d'alforges i notem a faltar el tercer plat que porten altres tipus de bicicleta més aptes per a aquests trajectes. Amb suors i llàgrimes superem el port i parem a dinar a Tàrbena. A Casa Pinet ens van donar paella i varem estar parlant amb ells amb l'article salat ja que aquest poble va ser fundat per mallorquins i encara parlen amb "és salat" com nosaltres.
Amb la panxa plena i amb precaució per les ratxes de vent iniciem la baixada. Com regalet de comiat: l'eterna rampa de pujada a Callosa den Sarrià que se'ns va entravessar.
Sopar i allotjament amb tracte agradable i ambient familiar a la Fonda Galiana i ens acomiadem d'aquest tercer i intens dia.

Dia 4
Esmorzar i sortida una mica més tard del que és habitual perquè per cobrir aquesta etapa teníem temps de sobres. Agradable baixada des de Callosa den Sarria cap al mar que transcorre per cultius de nespres i llimes. A Altea iniciem la ruta de la costa que ens recorda molt el paisatge turístic d'hotels i urbanitzacions que tenim a l'illa. Després l'inevitable tram de la nacional N-332 en el qual cal barallar-se amb els cotxes, camions, túnels, cunetes brutes, sorolls, etc ... arribem a Calp i continuem el nostre patiment per aquestes carreteres turístiques saturades de trànsit. Aquesta etapa final ens reservava dues sorpreses en forma de dos "gairebé ports" curts peró amb rampes del 10%,  un per pujar a Xabia i una altra per sortejar El Montgó per "les Planes" (bonic nom per a un port) fins arribar a Dénia.
Punt final de l'etapa i del viatge amb un dinar de menú a la tasca de la plaça del ajuntament i migdiada a la platja esperant l'hora d'embarcar de tornada a casa.

Mes coses

Comentar-vos que la ruta realitzada es basa en una modificació d'una famosa ruta cicloturista que es realitza cada any i de nom "Marxa Cicloturista la Gamba".
MarchaCicloturistaLaGambaDenia

L'àlbum de fotos que hem realitzat el podeu veure aquí:
Album de Fotos del Viatge a Dènia
Track complet (el que hem seguit):
Track Viatge a Dènia 
Tracks per etapes (les que hem gravat) 

Denia Pego 
Pego Alcoi 
Alcoi Callosa 
Callosa Denia 

E-eeesto és tot amics !!! Al pròxim hi haurà més !!!

2 comentaris:

  1. Molt bé nins, sou unes màquines (no me cansaré de dir-ho). Heu fet una punteta menuda però ben xula de sa península, per ses fotos feis pinta d'haver-ho disfrutat!
    Besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ben mirat hem fet la punteta del nas de la peninsula que és Alacant i Dènia a l'extrem. Un saludo a Silvia.

      Elimina