dissabte, 4 de juny del 2016

Per amor al ciclisme

Es necessita molt d'amor al ciclisme per anar a Petra i pujar al monestir de Bonany entrat ja l'estiu climatològic! Però ho havíem de fer, almenys abans de l'estiu astronòmic! Abans que la calor es fes més intensa: fins al punt de no poder sortir a rodar a partir del migdia...
Durant les primeres hores es pot rodar bé, hem pujat Xorrigo amb bon ritme i amb la companyia d'uns ciclistes amics que ens han acompanyat fins a Sant Joan.
Deprés ja el sol apreta i es fica al casc i tot crema. Aixi fins la dura pujada a Bonany i després la merescuda parada a la plaça de Petra. Ja no amb l'exagerada afluència de ciclistes de primavera però amb un bon ambient.
A partir d'aquí si que es nota l'estrès tèrmic com hem comprovat en primera persona, i es que el cos no s'ha adaptat a aquests rigors encara!

Bona foto: curiosament hem sortit ben guapos com realment som.
La tornada es torna més complicada i exigent amb el handicap, com sempre, del vent en contra que endureix la ruta fins i tot a falta de pocs km. Al final cal xuclar roda com sigui i fer relleus a 35 graus fins a l'arribada. Curiosament ja a casa s'ennuvola i la temperatura cau en picat fins als 27 graus proporcionant una agradable descans en el cos.Però l'artista és així i un cop la missió complerta toca estimar el ciclisme: 97 km. A 25 km./h. al mes de juny! ...aquí queda això col·legues. Es art perquè en cas contrari no es fa i ens quedem a casa amb l'aire condicionat.

Mireu aquest vídeo a càmera lenta:
SlowBikeLovers

També la WikiRuta:
WikiPetra

2 comentaris: