dissabte, 24 de febrer del 2018

Ruta èpica de muntanya

Avui volíem patir una mica sortint en un matí amb una temperatura que tocava fons per fer l'èpica ruta de pujar a Lluc a veure la neu. Només sortir ens anem congelant els dits pel Camí Vell de Bunyola. Però, encara que congelats, haurem usar-los per arreglar una punxada amb què ens obsequia aquest fred matí! El millor d'això és que a partir d'aquí tot ha d'anar a millor.
En una estona hem arribat a l'encreuament d'Alaro on podem decidir si fer una ruta curta cap a Orient o la llarga cap a Lluc depenent del fred que aguantessin els nostres cossos. I aqui comença l'èpica d'aquesta jornada escollint la ruta llarga. En lloc d'anar per les carreteres principals anirem per El Raiguer que requereix més concentració per l'estret i tècnic que és aquest camí.
A partir d'ara tot anirà picant cap amunt passant per diversos pobles fins a l'inici de la pujada al Coll de Sa Bataia.
Coll de Sa Bataia
Anem donant pedals durant tota la llarga ascenció i això fa que pugem la nostra temperatura. Ja dalt entrem al bar de la benzinera per no perdre la calor i berenem un merescut pamboli.
En finalitzar aquest plàcid moment toca sortir a fora i intentar que es vagi la 'titiritera'.
Ara tot és costa avall però ben abrigats ja que toca una altra vegada congelació de mans. Fa molt de fred però en arribar a Caimari ja podem treure'ns els paravents i passamuntanyes.
Inconvenients que van sorgint
Arribem a Inca i agafem la carretera principal per anar directes a casa. En aquest moment ja no hem passat tant fred però les punxades ens tornen a visitar a l'alçada de Consell i hem trigat més del compte en completar la ruta. Però a l'arribada a Palma ens hem quedat contents d'haver completat amb èxit aquesta ruta tot i els inconvenients que ens han sorgit i lo èpica que és la ruta d'avui!
Wiki Ruta Palma Lluc Palma

2 comentaris: