dissabte, 3 de març del 2018

Vent de Ponent

Deixeu que us recomani una ruta per fer els dies en què bufa fort el vent de Ponent.
Es tracta d'anar el màxim temps possible tant a l'anada com a la tornada a resguard del vent i la ruta del Coll d'Honor ja sigui des Alaró o des Bunyola ens ho permet fer.
Sortim de Palma pel Camí Vell de Bunyola i aguantem les ratxes de vent que ens entren per l'esquerra. A l'arriba a la rotonta i girant cap a Santa Maria tenim el vent a favor que ens empeny ràpidament fins al Camí del Raiguer per, a continuació, anar cap a Alaró sempre protegits per les muntanyes que ens queden a l'esquerra. Després de creuar Alaró s'inicia l'ascens al Coll d'Orient en les mateixes circumstàncies fins a arribar a l'altura de Sollerich on el curs de la carretera ens enfronta al vent que aconsegueix "pentinar" la vall del Coll d'Orient i que ens obliga a agafar ben fort el manillar.
Cals Reis a Orient a aixopluc del vent
Sort que el tram no és massa llarg i aviat ens trobem a Orient a resguard del vent i despres pujant el Coll d'Honor.  Un cop superat aquest famós coll baixem cap a Bunyola i continuem fins a agafar de nou el Camí Vell de Bunyola protegits per la paret seca i els arbres de la dreta. Aquest camí ens conduirà a casa sense causar-nos massa complicacions per culpa del fort vent quan bufa de ponent.

Universo a l'arribada a cases
WikiOrient: PalmaOrientPalma(2)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada