diumenge, 13 d’octubre del 2013

Festa del Pilar: Porreres

Aquesta vegada no faré l'acudit fàcil sobre el nom del poble que vam visitar aquest dissabte.
Anem doncs directes a la narració de l'etapa:
Després d'un breu contratemps sortim de Palma a les 8:30 i vam haver d'escalfar ràpid ja que feia una bona fresca. Pujant les Costes de Xorrigo ja comencem a suar, i, a causa del bon ritme que portàvem, avancem a un altre grup!  Ja amb direcció a Algaida notem el vent de llevant en contra però tot i així les cames no ens van flaquejar i vam poder mantenir un bon ritme de 28-30 km/h.
Camí Vell de Porreres (Camí de ses Banyeres) cap Porreres també amb vent en contra i la calor del sol que començava a cremar tot i que la previsió meteorològica era de pluja. Molt recomanable aquest camí pel seu paisatge.
Vam fer una petita parada a la rotonda del cementeri de Porreres per repostar i durant la qual vam poder observar que torna a haver grans grups de ciclistes estrangers per les nostres carreteres.  ...això és la veritable "desestecionalizació" turística de què parlen els polítics!

"¡Manos Arriba!" a Porreres
La carretera PM-502 cap a Llucmajor l’hem catalogada com "trencacames" . En aquesta direcció comença picant una mica cap amunt , però el pitjor són els quatre o cinc "tiovivos" que hi ha a lo darrer: pujada i baixada , pujada i baixada , etc... Després d'una llarga recta arribem a Llucmajor. Atravessem el centre del poble que estava de "fira" i vam agafar la carretera cap a S'Aranjassa on ens ajuntem a un altre pelotón que també anava a bon ritme. Una curiositat: avancem a una patinadora en ple descens aerodinàmic, crec no es pot circular amb patins per carreteres. ¿O si?, en tot cas em sembla molt perillós!
Entrada Palma pel Camí de Son Fangos i Camí Fondo. Arribada a les 12 h. cobrint els 80 km. a uns 25 km/h de mitjana descomptant parades. No està malament! Veritat?

Punxa el següent enllaça per veure la ruta en maps:



2 comentaris:

  1. Bona ruta i bon ritme!!
    Ahir vaig pensar en voltros perquè vàrem fer (en cotxe) sa carretera que uneix Llucmajor amb Algaida i que passa a tocar de Cura, me va semblar una bona ruta per a fer-la en bici, bon paisatge i un grapat de trencacames...

    ResponElimina
    Respostes
    1. El día 24 de Juny escrivíem:
      "I de Algaida cap a Llucmajor (la pujada a Cura queda pendent per un altre dia) amb unes velocitats en baixada de vertigen.. Guaauuuu!!! (un màxim de 61,5 km / h)."
      ho vam fer al reves de com ens indiques però és veritat que és una ruta molt "ciclista".

      Elimina