diumenge, 15 de setembre del 2013

Etapa del dissabte 14 de setembre: Alt de l'Angliru.


El mateix dia en què el pelotón de La Vuelta a Espanya afrontar l'etapa de l'Alt de l'Angliru amb les seves rampes del 22% nosaltres ens vam disposar ha afrontar Es Coll de Sa Bataia! Una mica més modest, cal reconèixer-ho, però per a nosaltres que acabem de començar en això del ciclisme és un gran repte!
Aquesta mateixa jornada incloem una novetat en la ruta que consisteix a desplaçar-nos fins al punt de sortida en cotxe. D'aquesta manera aconseguim que les cames estan fresques en no haver de rodar mitja illa per al tram d'enllaç.

Bicicletes carregades al cotxe.
Comencem doncs la ruta a Campanet a les 9:30 h. direcció a Moscari i Selva per escalfar una mica abans de començar a pujar des de Caimari.
Són 8 km. a un 5,2% de inclinació mitjana. Les primeres rampes en sortir de Caimari són les mes dures (+10%) i és aquí on es distingeixen els que estan forts dels "patates". Després suavitza a unes rectes que serveixen per agafar aire per tornar a patir per la zona de l'area recreativa de sa Coveta Negra amb unes quantes corbes "durillas". Llargues rectes pel Salt de la Vella Dona per descansar els músculs que faran falta per pujar les sis corbes de forquilla que hi ha abans de atraversar el pont del torrent de Coma Freda. Després ja coronem.
Ja dalt a la bencinera vam fer un petit descanset, unes fotos i ens aprovisionem d'aigua.

Foto de rigor al coronar es Coll de sa Batalla.
Continuem cap a Pollença amb unes pujades i baixades que són un trenca-cames (que l'hi demanin a Toni Goldblum), ja en el punt més alt (Mortixt) comencem la baixada del Coll de Femenia tocant fre per prudència. I en les rectes abans de Pollença practiquem un parell de relleus.
Una altra paradeta a Pollença per un breu cafetó i emprenem la tornada cap a Campanet pel Camí Vell de Pollença a ritme lent ja que el paisatge és una delícia per a la vista.
Arribada a Campanet a les 12:30 i, després d'embarcar les bicicletes al cotxe, tornada cap a Palma conversant sobre com havia viscut cadascun aquesta etapa de muntanya i satisfets pel repte aconseguit.


5 comentaris:

  1. Eiii, això ja comença a anar de ben de veres!! Es Coll de sa Batalla i fins a Pollença!! Supòs que anàreu a veure a Sa Mare de Déu de Lluc per demanar-li forces per tornar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, així com els ciclistes catalans s'encomanen a "La Moreneta" nosaltres ens encomanem a la Mare de Déu de Lluc... de pensament perquè realment girarem cap a Pollença sense passar per Lluc!

      Elimina
  2. Yeeeeeepp....!!! Això va a topeee... A veure si un dia que aneu més "suaus" em convideu a venir. Jo vaig agafant forma poc a poc. Una aferrada !!!

    ResponElimina
  3. És clar que sí, si et sembla passa't pel Guirigall un dimarts a la tarda i parlam...

    ResponElimina
  4. Ok. Intentaré passar-me avui. Ok? Una aferrada!!!

    ResponElimina