dissabte, 29 de març del 2014

Curta però matona ruta de muntanya.

Després de les rutes llargues i maratonianes de les darreres setmanes, aquesta vegada hem preparat una ruta de muntanya curta però matona amb tres ports. 
Amb una previsió meterològica adversa de vent, fred i núvols sortim com sempre a les 8:30 del Tornem-hi (Leoneli) en direcció a Establiments i girem a la creu cap a Puigpunyent on saludem als del club ciclista d'Establiments que estaven preparant la seva sortida de MTB. Iniciem la primera a pujada: el Coll des Tords. A uns bons 15 km/h. però es fa llarga i al final afluixem perquè cal reservar forces per a tot el recorregut. A dalt notem els forts cops de vent de llevant tot i que estem ficats dins de les muntanyes. Arribem a Calvià a les 9:30 i continuem direcció Es Capdella. Comencem la segona pujada: Galilea, que és dura en les seves primeres rampes, a poc a poc anem pujant i agafant el ritme amb alguns cops de vent fins que vam aconseguir coronar sense arribar a la plaça del l'església. Ràpid descens cap a Puigpunyent on parem a fer un cafetó envoltats d'un bon ambient ciclista. El temps just per no refredar-se i sense més demora comencem un altre coll, el tercer: El Coll des Grau. Pel vessant de Puigpunyent es també dur a les seves rampes inicials que es fan eternes i on reservem una mica per poder arribar "integres" fins a dalt. 
Bones "piques" entre en Joan Guirigall i en Toni  Nostro.
Aturem per fer unes fotos amb les què documentar aquest blog i que tant agraden als nostres lectors. Després baixada "racing" en direcció a La Granja i Esporles amb escàs trànsit i aquesta vegada amb forts cops de vent que es colaven per la Vall de Superna. Per tornar a Palma girem a la gasolinera d'Esporles per agafar la carretera d'Establiments i com només eren les 12 h. parem a Es Muntant a fer un altre cafe per, a continuació, sortir de nou cap a Palma on hem arribat a les 12:30 h. 
Han estat en total 63 km. a una mitjana de 20 km/h. en tres hora i mitja (amb les curtes parades relatades ja incloses).
Clica aquí per veure la ruta:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5723809

2 comentaris:

  1. Uauuu, bona ruta!! I ara sé per què he pensat avui en voltros...heu passat ben a propet de casa. Sa propera vegada ruta esporles-Puigpunyent per Es Verger amb cafetó obligat a Son Ferrà!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prenem nota per pujar un dia amb les MTB perquè el camí de l'entrada està sense asfaltar ... o baixeu a recollirnos amb la furgo!!!

      Elimina